Afgani prinși în Mehedinți, după ce au trecut Dunărea cu o barcă achiziționată din Serbia

18 cetățeni din Afganistan, între care și copii, au fost prinși în Mehedinți, după ce au intrat ilegal în România, cu o barcă pe care au cumpărat-o din Serbia, traversând Dunărea.

imigranti mehedinti 2

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiștii din Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi, au descoperit în pădure, în dreptul km fluvial 849, un grup format din 18 cetăţeni străini.

Aceștia au fost duși la sediu pentru verificări.

„Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, şi șapte minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani.

În cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de către unul dintre cetăţenii afgani și au plătit sume cuprinse între 2.000 şi 4.500 de euro de persoană unui conaţional în Serbia pentru a cumpăra barca”, arată Poliția de Frontieră.

Aceștia au mai spus că intenţionau să ajungă în ţări din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

imigranti mehedinti