Lia Olguța Vasilescu apără ideea organizării Târgului de Crăciun la Craiova

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a răspuns criticilor aduse, atât de către președintele Iohannis, cât și de către vicepremierul Raluca Turcanu, cu privire la organizarea Târgului de Crăciun, amintind că şi în alte ţări europene vor avea loc astfel de evenimente. 

casute targ de craciun 4

Edilul dă exemplul Vienei și susţine că Târgul de Crăciun din Craiova se va desfăşura cu respectarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

Persoanele care vor participa la eveniment vor trebui să urmeze culoarele concepute de autorități. Vor lipsi caruselul, patinoarul, orășelul copiilor, grătrele cu mici și carne de porc, iar căsuțele cu bunătăți vor fi amplaste în piețele Mihai Viteazul și Frații Buzești.

Și la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat. Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun. De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația. Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane. Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat! Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători! Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!”, este mesajul edilului Lia Olguța Vasilescu. 

Într-una dintre conferințele de presă de săptămâna trecută, Klaus Iohannis a criticat decizia primarului de a face târg la Craiova, acesta menționând că nu pot fi organizate astfel de evenimente în perioada pandemiei.