Urmărit de polițiști, un gorjean și-a aruncat arma de vânătoare într-un șanț. Dosar penal

Un bărbat urmărit de polițiștii din Gorj după ce nu a oprit la semnalele acestora și-a aruncat arma de vânătoare într-un șanț. Bărbatul este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și braconaj.

arma impuscat

Potrivit IPJ Gorj, polițiștii au pornit în urmărirea unei mașini de teren în comuna Negomir, care nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Pe un drum județean din localitate, polițiștii au văzut, la trecerea peste un pod, că ar fi fost aruncată o armă de vânătoare, iar autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat.

Polițiștii au găsit în șanțul fluvial aferent Văii Artanului o armă de vânătoare, calibrul 7 x 64 și 4 cartușe de vânătoare cu glonț, calibrul aferent.

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat pe făptaș, un bărbat de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizată pentru a purta și folosi arme letale de vânătoare.

În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, iar arma de vânătoare și cele 4 cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, bărbatul a rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile și a primit și o amendă pentru nerespectarea măsurilor de combatere a epidemiei.