Mai multe localităţi din judeţul Gorj, afectate de inundaţii. 150 de oi surprinse de viitură

Mai multe localităţi din judeţul Gorj, afectate de inundaţii. 150 de oi surprinse de viitură

Mai multe localităţi din Gorj sunt afectate de inundaţiile produse de ploile din ultimele ore și de scurgerile de apă de pe versanţi, judeţul fiind sub avertizare Cod roşu de inundații. 

inundatii gj

În urma precipitațiilor abundente căzute noaptea trecută în judetul Gorj, lucrătorii ISU Gorj au fost solicitați să intervină pentru gestionarea a 18 situații de urgență, majoritatea de evacuare a apei din curți.

În Târgu-Jiu, ISU a intervenit în cartierul Ursați pentru salvarea a 150 de oi surprinse de o viitură pe râul Șușița.

Județul se află sub avertizare Cod roșu de inundații valabilă până la ora 12.00, care vizează scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Motru, fiind transmis prin intermediul RO-Alert, la ora 03:25, un mesaj de avertizare a populației din comunele Cătunele, Motru, Glogova, Padeș, Samarinești și Văgiulești cu textul:

Atenție !! COD ROSU pe raul Motru. Creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de pericol preconizate pe cursurile de apa din zona. Nu traversați râurile prin apa si nu va apropiati de malurile acestora. Recomandam curățarea rigolelor din apropierea locuintei in vederea facilitării scurgerii normale a apei si efectuarea demersurilor pentru punerea in siguranta a bunurilor. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Gorj”.