Primarul municipiului Târgu Jiu cere redeschiderea școlilor

Primarul municipiului Târgu Jiu cere redeschiderea școlilor

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, consideră că ar trebui redeschise școlile și reluate evenimentele publice în spațiile deschise.

romanescu 

Copiii ar trebui să se întoarcă la școală. Mă refer aici la elevii târgujieni pentru că la noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic. Am investit foarte mult în toate unitățile de învățământ și cred că putem lua măsurile necesare menținerii unui risc scăzut de infectare”, este mesajul primarului Marcel Romanescu.

În privința evenimentelor, edilul consideră că acestea pot fi organizate în mod controlat în spații deschise.

Avem un stadion încăpător care ne-ar permite astfel de evenimente. Anul acesta am organizat acolo ceremonia de absolvire pentru toate școlile din municipiu. Nu au fost probleme, am luat toate măsurile de siguranță necesare și am dovedit că se poate! Cred că, până la urmă, ar trebui ca aceste decizii sa revină administratiilor publice locale, în funcție de situația din fiecare localitate”, mai spune edilul.

„Noi am dat dovadă de responsabilitate la nivelul municipiului Târgu Jiu și chiar la nivelul întregului județ. De ce trebuie să luăm aceleași măsuri ca în județele cu probleme? Consider că am dovedit deja că putem gestiona responsabil situația la nivel local. Copiii trebuie să se întoarcă la școală, iar din punct de vedere economic trebuie să ne revenim. Foarte multe firme au de suferit, foarte mulți angajați au fost afectați. E timpul să le salvăm locurile de muncă”, încheie primarul mesajul.