Târgul de Moș Nicolae de la Târgu Jiu, organizat online

Târgul de Moş Nicolae organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este deschis și anul acesta de Ziua Naţională a României. Pentru prima dată, acest eveniment va fi online din cauza măsurilor impuse pe timpul pandemiei de COVID.

mos nicolae 1

În spiritul sărbătorilor de iarnă și din dorința de a dărui un cadou celor dragi pentru a le oferi o bucurie ne-am fi dorit să organizăm acest târg ca în fiecare an în centrul municipiului Târgu Jiu, la căsuțele puse la dispoziție de către Primăria Municipiului Târgu Jiu. Din cauza creșterii alarmante a numărului de înbolnăviri din ultima perioadă, ediția din acest an a târgului va fi organizată online, pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj”, anunță reprezentanții instituției.

Obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, cadouri și dulciuri, de toate veți găsi pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Sărbătorile de iarnă înseamnă și bucuria de a dărui un cadou celor dragi, dar și celor care nu au poate posibilitatea de a își face un cadou. Noi vă oferim produse confecționate de meșteri populari și artiști plastici, pentru toate gusturile și toate buzunarele. Vă vom pune la dispoziție pe pagina noastră de Facebook numele fiecărui meșter, numărul de telefon la care puteți să îl contactați, dar și produsele pe care le puteți cumpăra. Jucării, nuielușe, măști, icoane, globulețe, aranjamente pentru sărbătorile de iarnă confecționate din lemn, clopoței, zurgălăi. Nu vor lipsi turta dulce, mierea, ciocolata de casa, halvița și plantele medicinale. Vor fi prezenți online la târgul de Moș Nicolae meșteri din județele Gorj, Argeș, Vâlcea, Dolj, București, Harghita, Neamț. Cu siguranță cei care vor vizita târgul vor găsi foarte multe atracții, arta populară românească fiind cea care poate oferi un cadou frumos pentru cei dragi de Moș Nicolae. Cu ajutorul bunului Dumnezeu în 2021 ne vom întâlni față în față să vedem și să cumpărăm cadouri pentru cei dragi și de ce nu și pentru sufletul nostru”, mai spun reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.