Anunț UMANITAR: Un bărbat din Târgu Jiu are nevoie urgentă de plasmă

Un bărbat din Târgu Jiu, diagnosticat cu COVID-19, își pune toată speranța în ajutorul prietenilor de pe rețelele de socializare, anunţându-se faptul că are nevoie urgentă de plasmă de la persaone vindecate de această boală. 

plasma gorj

Acesta a fost diagnosticat cu COVID-19 și internat la Timișoara. Starea sa de sănătate nu este bună, motiv pentru care familia şi cei apropiaţi şi-ar dori ca bărbatul să fie ajutat.

Cineva care a avut COVID19 și s-a vindecat de două săptămâni și are grupa 0 negativ, poate dona sânge pentru Gruia Ion (Neluțu), internat la Terapie Intensivă la spitalul Victor Babes Timișoara. Sunt o familie minunată, au doi copii de vârstă școlară, dacă cineva il poate ajuta ar face o faptă foarte bună. Dacă nu, măcar va rog distribuiți, poate găsim un donator!”, este apelul lansat de prietenii lui Neluțu Gruia.

Potrivit familiei și prietenilor săi, este nevoie de plasmă donată de persoane care s-au vindecat de COVID.

Și reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii au făcut un apel către donatori:

Stimați gorjeni, ne adresăm dumneavoastră, celor care ați trecut cu bine de infecția cu coronavirus și vă rugăm, dacă aveți posibilitatea, să donați plasmă convalescentă, pentru a-i ajuta pe cei aflați în stare critică. Anticorpii produși sunt vitali pentru ei! Pentru mai multe informații și pentru programări: 0774665887 sau la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu. (...) Avem nevoie disperată de donatori de plasmă convalescentă Covid, O negativ, pentru un pacient de 45 de ani, soț şi tatăl a doi băieți minunați, internat în stare critică la Timişoara! Cei care doriți şi puteți să-i oferiți o şansă la viață puteți dona, începând de luni, la CTS Tg.-Jiu, sau direct la CRTS Timişoara! Condițiile donării sunt specificate în postarea noastră anterioară, OMS 1421 din 10.08.2020”, anunţă Centrul de Transfuzii Târgu Jiu.