Mai multe produse de la Stâna Ștefanu, atestate de Ministerul Agriculturii

Reprezentanții Stânei Ștefanu, situată pe Transalpina, au primit, sâmbătă, de la ministrul Agriculturii, atestatele pentru noile produse montane, dar și pentru tăițeii de casă Stâna Ștefanu-produs tradițional.

stana stefanu 2

Ministrul Adrian Oroș a trecut, sâmbătă, prin Novaci și pe Transalpina, a avut întâlniri cu oamenii locului, discutând despre problemele zonei și căutând soluții, după care a făcut un popas la Stâna Ștefanu unde a înamânat atestatele pentru mai multe produse montane, respectiv : balmoș, unt, lapte covăsit, jintiţă.

Totodată, anunță băcița Mărioara Babu, proprietara stânei, atestat de produs tradițional au primit și tăițeii de casă pregătiți aici.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Adrian Oros, a trecut prin Novaci și pe Transalpina, ocazie cu care a oprit câteva minute și la noi la stână pentru a ne înmâna atestatele de produs montan (balmoș, unt, lapte covăsit, jintiţă) și produs tradiţional (tăiţeii de casă), făcute la Stâna Ștefanu. Îi mulţumim din suflet pentru această onoare, pentru recunoașterea muncii noastre brute, a palmelor bătătorite și a nopţilor dormite afară, lângă oi, de-a lungul atâtor ani”, a spus băcița Mărioara Băbu. Aceasta, alături de întreaga sa familie și echipă așteaptă la Stâna Ștefanu turiștii care vor să cunoască Gorjul, Transalpina și să afle gustul noilor produse. „Dragi turiști, vă mulţumim că existaţi, deoarece dumneavoastră vă datorăm cel mai mult, pentru că ne treceţi pragul în fiecare vară și ne încurajaţi să continuăm. Vă așteptăm pe la noi și în vara aceasta să gustaţi din preparate”, spune băcița Marioara Babu.