Un pacient suspect de COVID-19 a fugit din Spitalul Județean Târgu-Jiu

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, suspect de COVID 19, a fugit din Secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgu-Jiu, fiind prins, luni, într-un taxi, în localitatea Bâlteni. 

hol spital1

Bărbatul a fost adus, duminică seara, dintr-un centru de carantină din Rânca, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Pacientul suspect de coronavirus nu a mai aşteptat venirea rezultatelor şi a fugit din spital, a doua zi fiind găsit într-un taxi, în comuna Bâlteni.

Acesta s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"La data de 10 mai 2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că numitul M. V, în data de 10.05.2020, în intervalul orar 21.45-22.30, a plecat în mod voluntar prin escaladarea ferestrei din salonul Nr.3 , clădirea Dermato-Venerice, Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce în prealabil, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 21.00, a fost adus cu ambulanţa din zona montană Rânca unde se afla în carantină, cu agitaţie psihomotorie şi suspect de SARS COV 2 . În cauză s-a dispus începerea urrnăririi penale in rem", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.