Furt de lemne la Ocolul Silvic Polovragi

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Baia de Fier, județul Gorj, este cercetat penal după ce, joi, a fost prins că transporta lemne, fără forme legale, polițiștii depistând că nu avea nici permis de conducere.

furt lemne

Acesta a fost depistat pe drumul comunal Valea Pietrei din comuna Baia de Fier.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că materialul lemnos ar fi fost tăiat și sustras din fondul forestier al Ocolului Silvic Polovragi de pe raza comunei Baia de Fier.

„La fața locului s-a deplasat un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Polovragi care a procedat la măsurarea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 0,800 metri cubi. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Polovragi, iar motofierăstrăul mecanic utilizat, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor”, transmit reprezentanții IPJ Gorj.

De asemenea cu ocazia verificării în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, precum și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană  care nu deține permis de conducere.