Șapte tuneluri de dezinfecţie au fost donate de mai mulți oameni de afaceri

 Șapte tuneluri de dezinfecţie au fost donate spitalelor din Gorj de către mai mulți oameni de afaceri. Echipamentele au fost montate, miercuri, la SJU Târgu-Jiu, care are 2 pacienți internați cu coronavirus și șase suspecți care așteaptă rezultatele.

poarta dezinfectare

„Au sosit și sunt deja instalate șapte tuneluri de dezinfecție, donate de un grup de oameni de afaceri din Gorj. De astăzi se va realiza mai ușor decontaminarea echipamentelor cadrelor medicale, ambulanțierilor și paramedicilor, la întoarcerea din misiuni. De asemenea, se reduce covârșitor rata de infecție, la personalul medical, în momentul îndepărtării echipamentelor de protecție", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie a SJU Târgu-Jiu.

Trei tuneluri au fost montate la Spitalul Judetean de Urgență Târgu-Jiu, la Unitatea de Primiri Urgențe, Secția de Boli Infecțioase și la Spitalul 700, două au fost trimise la Spitalul Târgu-Cărbunești, un aparat la Serviciul Ambulanță și unul la sediul ISU – SMURD.

Potrivit lui Niculescu, se fac eforturi ca până la sfârșitul lunii să fie dat în folosință laboratorul genetic cumpărat și donat de oameni de afaceri gorjeni, amplasat în curtea spitalului. În laborator se va testa atât Covid-19, cât și multe alte afecțiuni.

Reprezentanții SJU Târgu-Jiu susțin că cele trei aparate sunt extrem de utile pentru personalul medical care intră în contact cu pacienţii cu coronavirus.

„Sunt foarte utile aceste echipamente. Ele au fost puse în zonele în care se tratează pacienții COVID sau cu suspiciuni de COVID. Personalul care intră în acele încăperi, la ieșire, trece prin acel tunel. Deocamdată au fost puse la spitalizările de zi, aici unde sunt amenajate aceste paturi pentru pacienții cu suspiciuni și la Secția de Boli Infecțioase", a declarat Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.

Un astfel de aparat, care costă aproximativ 4.000 de lei, a fost montat și la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

„Aparatul este deja montat, de astăzi. Este foarte binevenită această donație, le mulțumim din suflet. Orice ajutor este binevenit. În momentul în care se întorc din cursă, mai ales cele cu suspecți de coronavirus, echipajele trec prin acest tunel, înainte de dezechipare și se dezinfectează. După ce trec prin tunel, are loc dezechiparea și mai ies o dată prin tunel când pleacă", a precizat, pentru MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul Serviciului de Ambulanță Gorj.