Turiști din țară și de peste hotare, de sărbători, la Rânca

Turiştii care aleg de sărbători staţiunea Rânca, din judetul Gorj, vor fi întâmpinați cu produse tradiționale și preparate din bucătăria internațională, iar pârtiile sunt pregătite pentru schi. 

Partii de schi in Ranca

Proprietarii de cabane, pensiuni şi hoteluri din zona montană Rânca, judeţul Gorj, şi-au atras clienţii de sărbători cu preţuri la nivelul celor de anul trecut. Pe lângă muzică live şi băutură la discreţie, organizatorii vor întâmpina turiștii cu mese festive din care nu vor lipsi preparatele tradiționale.

Pentru Crăciun și Revelion avem formațiile fără de care petrecerea nu ar fi petrecere, cu muzică și instrumente tradiționale, de la nai, vioară, acordeon, dar și aperitive tradiționale, sărmăluțe, piftii, mix-grilluri făcute din mușchiuleț de porc și piept de pui sau de Crăciun făcute numai din carne de la garniță și curcani la proțap, vin alb, roșu, sucuri, pălincă, afinată, vișinată. De Crăciun am avut ofertă la 200 de lei camera hotelieră, cu mic dejun inclus, și 149 de lei masa festivă. Avem plin. Avem aproape 80 de locuri. Deocamdată, pârtiile sunt bune. (...) Am înțeles că o să ningă chiar în ziua de Crăciun. De Revelion, este același preț ca în ultimii doi ani: 1.450 de lei de persoană, cinci zile cu masă festivă, mic dejun, cină, formație", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Pănescu, proprietarul unui complex turistic de la Rânca.

În aceeași stațiune, la o altă pensiune, turiștii vor fi întâmpinați și cu preparate din bucătăria internațională, ținând cont că și-au anunțat prezența turiști din Germania, Polonia și Italia.

La noi nu este ocupat, deocamdată, în totalitate. Undeva la 60-70%. Prețurile pentru pachetele de Crăciun pleacă undeva la 250 de lei de persoană, masa festivă, iar prețul camerei este de 150 de lei pe noapte, se plătește separat. Pentru Revelion, patru nopți, cinci zile, 1600 de lei de persoană, cu toate mesele incluse. La noi, prețurile nu s-au schimbat față de anul trecut. Masa festivă conține de la bucatele tradiționale până la diferite preparate din bucătăria internațională, e normal să venim și cu ceva noutăți. De la piure cu trufe, la fazan umplut. Majoritatea turiștilor, din păcate, cred că 50%, sunt străini, 50 la sută din București, nu vin din apropiere. 90% dintre turiști, noi îi avem din afara județului. Vin din Germania, Polonia, Italia. Aceștia predomină", a spus Ionuț Năgăra, administratorul unei pensiuni din stațiunea Rânca.

X

Right Click

No right click