Fată de 15 ani, obligată de doi tineri din Gorj să se prostitueze

O fată de 15 ani a fost exploatată sexual de către două persoane din județul Gorj. Fata a fost păcălită și recrutată de către cei doi, apoi dusă într-o casă. Suma obținută din exploatarea sexuală a adolescentei ajunge la 15.000 lei.

inchisoare gratii

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, procurorii din Gorj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați pentru trafic de minori.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2016 - aprilie 2017, cei doi inculpați în vârstă de 29 și 30 de ani, din localitatea Fărcăşeşti, respectiv Jupâneşti, au recrutat o fată de 15 ani, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior au adăpostit-o pentru exploatarea sexuală a acesteia.

Suma de bani obținută din exploatarea sexuală a minorei este de aproximativ 15.000 lei.

Procurorii și polițiștii au făcut joi trei percheziții, cu ocazia cărora au fost identificate și ridicate două laptop-uri, 20 de hard disk-uri, 1 stick de memorie, 5 telefoane mobile și mai multe DVD-uri.

La sediul DIICOT Gorj au fost audiate patru persoane.

Vineri, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.