Gorj: Un minor de 15 ani a furat o mașină, a sustras bunuri din interior și a abandonat-o în zona Rânca

Ieri, politiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați prin apelul 112 de către un tânăr de 26 de ani, din Baia de Fier, cu că persoane necunoscute i-au furat mașina. 

masina politiei

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție care au identificat autoturismul, abandonat în afara părții carosabile, în zona ZTM Rânca. S-a constatat că din mașină lipseau mai multe bunuri. 

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat doi tineri, de 13 și 15 ani, din comuna Baia de Fier, pe pârtia ZTM Rânca, stabilind faptul că cel în vârstă de 15 ani ar fi furat  autoturismul respectiv. Mașina se afla parcată în fața locuinței, cu cheile în contact. 

Tânărul de 13 ani l-ar fi însoțit pe cel de 15 ani, ca pasager, pe ruta Baia de Fier către ZTM Rânca, unde au abandonat autoturismul.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat faptul că tânărul care ar fi sustras și condus autoturismul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci l-au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, pe tânărul de 15 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu dețineacest drept”, arată IPJ Gorj.