GORJ: Carrefour și Kaufland, amendate de Protecția Consumatorului

Hypermarketurile Carrefour și Kaufland din Târgu-Jiu au fost amendate, săptămâna aceasta, de comisarii Protecției Consumatorului, pentru o serie de nereguli depistate. 

231220 carrefour

Potrivit Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Gorj au fost depistate produse depreciate sau cu ambalaje deteriorate. 

Fiecare magazin dintre cele două a fost taxat cu 10.000 de lei. 

În aceasta săptămână, comisarii din cadrul CJPC Gorj au efectuat acțiuni în zonele cu aflux mare de consumatori, principalii operatori economici verificați fiind Carrefour și Kaufland. Ca urmare a acestor acțiuni au fost constate urmatoarele: în hypermarketul Carrefour au fost identificate diverse produse depreciate și produse ale căror ambalaje erau deteriorate, existând suspiciunea contaminării conținutului, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale in valoare de 10.000 lei.

La Kaufland au fost identificate la comercializare fructe și legume depreciate, cu modificările organoleptice de alterare, dar și produse nealimentare ale căror ambalaje erau deteriorate, motiv pentru care operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 1 amendă în valoare de 10 000 lei” a comunicat CJPC Gorj.