Grevă generală la AJOFM Gorj și la Casa de Pensii Gorj

Peste 100 de angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj și ai Casei Județene de Pensii au declanșat, luni, grevă generală.

231115 somaj protest 1

Activitatea este complet oprită, salariații fiind nemulțumiți de inechitățile din sistem și de condițiile de muncă.  

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii. Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile.

Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi. Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, arată un comunicat al sindicatelor anagajașilor Casei de Pensii Gorj și AJOFM Gorj.