SJU Târgu Jiu are plafon pentru analize medicale până la sfârșitul anului

Gorjenii își pot face analizele medicale, pe baza biletului de trimitere și a unei programări, în Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, existând plafon în acest sens până la sfârșitul anului.

Potrivit reprezentanților unității spitalicești, laboratorul de analize dispune de aparatură de performanță, putându-se efectua diverse analize medicale importante pentru determinarea stării exacte de sănătate a pacientului.

Este recomandat să mergeți la medicul de familie cel puțin o dată pe an pentru efectuarea analizelor de sânge uzuale și a unei examinări clinice. Aproximativ orice diagnostic este pus de către medic doar în funcţie de rezultatul analizelor medicale ale pacienţilor. Analizele de rutină, împreună cu examenul de evaluare generală a sănătății, rămân cea mai bună metodă de screening pentru boli frecvente precum anemia, diabetul zaharat, tulburările de coagulare a sângelui, hepatitele etc.

Așadar, pacienții sunt așteptați până la sfârșitul anului pentru analizele medicale gratuite, cu trimitere CAS”, a menționat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Programările se fac direct la punctul de recoltare din Ambulatoriul integrat, de luni până vineri, în intervalul orar 13:00 -14