Câinii fără stăpân au împânzit tot mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu. Ce spun autoritățile

Câinii fără stăpân au reprezentat dintotdeauna o reală problemă pentru municipiul Târgu Jiu. O spun locuitorii urbei, o demonstrează chiar patrupedele care stau grupate în tot mai multe zone ale orașului și o recunosc și autoritățile locale, acestea din urmă fiind însă încrezătoare că situația va fi rezolvată.

caini targu jiu 3

Târgujienii au semnalat această problemă de foarte multă vreme, fie pe paginile de socializare, fie prin apel telefonic. Nimic nu a schimbat situația până în prezent. Ca de fiecare dată…fenomen greu de combătut.

În această privință însă viceprimarul Bogdan Bejinaru s-a mai liniștit și a anunțat, luni, într-o postare pe Facebook, că problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată. 

„Delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost intens criticată de cei care văd și gândesc doar răul acestui oraș. Am acționat cum am crezut că e mai bine pentru siguranța cetățenilor și a copiilor, pentru creșterea calității vieții în Târgu Jiu, conștienți fiind de faptul că problema câinilor fără stăpân nu era bine gestionată. Avem și primele rezultate: 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați. Îmbucurător este că, având în vedere numărul mare de adopții, în această perioadă, nu a avut loc nicio eutanasiere. Suntem datori să vă oferim un climat de viață sigur și sănătos, așa că detractorii de serviciu, ascunși sub masca așa zișilor iubitori de animale, pot să ne critice în continuare. Problema câinilor fără stăpân nu este nici pe departe rezolvată, dar primele rezultate arată că poate fi soluționată” spune Bejinaru pe Facebook.

Ce spun târgujienii?

Între puținele mesaje prin intermediul cărora Bejinaru este felicitat, sunt zeci de comentarii care arată neputința autorităților, între acestea fiind următoarele:

„Buna ziua, zona centrala este plina de caini maidanezi si de excremente. In fiecare dimineata pe strada Popa Sapca chiar pana in intrarea nr 8 sunt cel putin 3 maidanezi. Trec zeci de copii pe langa ei. Trotuarul este plin de excremente in care calca copiii si le insira pana in curtea scolii”;

„Rezultatele sunt jenante! Lipsă de transparență în activitatea acestei Asociații, câini morți după împușcare, refuzul categoric și nelegal de a participa reprezentanții asociațiilor la capturări și alte activități, nerespectarea contractului privind adopția gratuită, crearea unui sait de promovare cu câinii din adăpost actualizat la zi, zero campanii de informare a cetățenilor și sterilizare, zero campanii de sterilizare, zero târguri de adopție, zero acțiuni la cauză!”;

„Totul este o minciuna, Domnule Viceprimar si Domnule Primar!! Nu mai induceti oamenii in eroare, prezentati adevarata realitate!! Lasati-va de actorie, domnilor, ca nu aveti talent!!

Iar voi, cei ce participati la acest teatru ieftin si prost ...voi, acesti idioti indobitociti de Domnul Primar... voi, cei ce-l slaviti si aplaudati... treziti- va si reveniti la realitate!! Adapostul Public din Targu Jiu este un LAGAR DE EXTERMINARE, unde CAINII SUNT OMORATI IN 14 ZILE DACA NU SUNT ADOPTATI!!”…cam acesta este șirul părerilor târgujienilor.