Metoda „accidentul”. Percheziții în județul Gorj

Poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Vrancea şi Botoşani, pentru destructurarea unei grupări specializate în înşelăciuni prin metoda „accidentul”. 

mascati

Potrivit IGPR, suspecţii ar fi obţinut astfel, în general de la persoane vârstnice, peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur, pretinzând că sunt cadre medicale sau rude ale celor sunaţi şi cerând sume importante de bani pentru un membru de familie care ar fi avut un accident grav.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, de la începutul lunii iunie 2023 şi până în prezent, cei bănuiţi ar fi apelat telefonic mai multe persoane din ţară şi s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelaţi, în unele conversaţii apelând şi la disimularea vocii. Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate şi sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicaţi în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenţia medicală de urgenţă şi sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare. Astfel, ulterior obţinerii încrederii şi datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici care s-ar fi deplasat la locuinţele persoanelor vătămate şi care ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare, după ce s-ar fi recomandat a fi reprezentanţi ai unităţilor medicale”, arată Poliția Română. 

În acest fel, suspecţii ar fi reuşit să obţină peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur de la victime.