Zeci de mineri la Prefectura Gorj. Motivul pentru care au venit în fața instituției

Câteva zeci de actuali și foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-au strâns, joi, la Prefectura Gorj, în încercarea de discuta cu Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, venit în județ pentru a oferi explicații privind Legea nr.197, care reduce vârsta de pensionare în minerit și energie cu 13 ani. Promulgat în urmă cu doi ani, actul normativ nu se aplică nici azi.

mineri prefectura

Angajații CEO voiau să stea de vorbă cu politicienii, pentru a afla de ce nu se aplică legea, din moment ce inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție a spus că nu are nicio hibă, scrie Radio Infinit. 

Liderul sindical Lulu Păuna a avertizat că vor fi depuse plânge penale pe numele șefului Casei Naționale de Pensii, pentru neaplicarea Legii nr.197.

Minerii sunt supărați că, nici după doi ani, nu este aplicată legea care le recunoaște condițiile dificile în care lucrează. Oamenii cred că cele peste 500 de milioane de euro, din Programul de Tranziție Justă, vor ajunge la câteva firme, în timp ce populația județului va sărăci.