Spital Târgu Jiu: A fost suplimentat numărul de paturi pentru cazurile Covid

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții cu coronavirus, anunță reprezentanții unității medicale, după ce a crescut numărul cazurilor Covid și tot mai multe persoane au nevoie de internare. 

spital generic

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Gorj a emis avizul epidemiologic pentru ca Secția Boli Infecțioase să poată interna 50 de pacienți cu coronavirus.

În prezent, sunt internați, pe această secție, 26 de pacienți pozitivi la coronavirus, iar la Compartiamentul ATI Covid sunt patru pacienți internați.

De asemenea, mai sunt pacienți pozitivi internați în următoarele secții: un pacient la Pediatrie, un pacient la ATI II, doi pacienți la Secția Chirurgie I, un pacient la Urologie și doi pacienți la Cardiologie.

Totodată, doi angajați ai unității medicale au fost diagnosticați cu COVID-19 și se află acasă, sub tratament.

La nivelul Secției de Boli Infecțioase existau 18 paturi destinate pacienților pozitivi la coronavirus și restul paturilor era pentru persoanele care aveau alte afecțiuni.

Deoarece a crescut numărul cazurilor de coronavirus și din ce în ce mai mulți gorjeni pozitivi Covid-19 au nevoie de internare, s-a decis suplimentarea acestor paturi. Pacienții non-Covid nu vor mai putea fi internați la Boli Infecțioase, ei fiind îngrijiți și tratați în secțiile medicale: Medicină Internă I și Medicină Internă II și la Secția Gastroenterologie”, a explicat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.