Peste 50 de bolnavi au fost evacuați din Spitalul Județean Târgu Jiu. Degajări mari de fum din casa liftului

Peste 50 de bolnavi au fost evacuați din Spitalul Județean Târgu Jiu. Degajări mari de fum din casa liftului

Peste 50 de pacienți ai Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu din Gorj au fost evacuați, din cauza unei degajări de fum pe casa liftului. Degajările de fum au provenit de la un cablu suprasolicitat.

Potrivit ISU Gorj, pompierii au fost chemați să gestioneze un posibil incendiu la secția Chirurgie a Spitalului Tudor Vladimirescu.

S-au deplasat la intervenție echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă și o ambulanță SMURD.

Echipajele sosite la fața locului au constatat că sunt degajări de fum în casa liftului, provenite de la un cablu suprasolicitat.

Au fost evacuate 53 de persoane de la etajele 2 si 3 - Secția Chirurgie - la locul de evacuare din curtea spitalului, nefiind înregistrată nicio victimă.

Potrivit  reprezentan'ilor spitalului, ]n momentul producerii evenimentului, liftul era oprit la etajul III, la Secția Chirurgie II.

„Din cauza fumului dens, conducerea Secțiilor Chirurgie II și Chirurgie I (situată la etajul II al unității medicale) a decis evacuarea pacienților, conform planului de evacuare, la locul de evacuare din curtea interioară a spitalului. Au fost evacuați 30 de pacienți de la Secția Chirurgie II și 23 de pacienți de la Secția Chirurgie I. Menționăm că nu a fost vorba despre un incendiu cu flacără, ci doar de degajări puternice de fum. De asemenea, starea de sănătate a pacienților nu a fost afectată de fumul dens și nu a fost nevoie de transferul acestora la alte unități sanitare. După încheierea intervenției pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, pacienții au fost readuși în cele două secții”, a declart purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu. 

Liftul de serviciu a fost modernizat în decembrie 2015, este autorizat ISCIR/CNCIR și urma ca în octombrie 2022 să fie verificat pentru reautorizare.