Minerii vor protesta din nou în centrul municipiului Târgu Jiu

Minerii vor protesta din nou în centrul municipiului Târgu Jiu

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari anunță reluarea protestelor, începând de joi, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

manu tomescu

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari anunță că va cere aplicarea în totalitate a Legii nr. 197/2021, prin care au fost recunoscute condițiile speciale de muncă în Complexul Energetic Oltenia.

Joi, 26 mai 2022, între orele 16:00-18:00 o să reluăm protestul din Piața Prefecturii Tg-Jiu, protest prin care cerem Guvernului României să nu ne mai trateze ca pe niște cetățeni de mâna a doua, să oprească imediat ABUZUL prin care refuză să recunoască și să aplice în totalitate legea 197/2021, o lege constituțională care este publicată în Monitorul Oficial al României!

Stimați colegi, recunoașterea condițiilor de muncă în care ne-am desfășurat activitățile, este un drept fundamental pe care îl merităm cu prisosință!

Din cauza că multora dintre salariații C.E.Oltenia le-au fost furate grupele de muncă, astăzi suportăm consecințele unei situații foarte dificile, ajungând cea mai îmbătrânită categorie profesională din toată industria Rommaiei”, spune Tomescu.

Acesta aduce în atenție și situația angajaților bolnavi care sunt nevoiți să muncească, deși au chiar și 40 de ani vechime în producție, întrucât legea nu le permite pensionarea.

Practic colegii bătrâni și bolnavi, cu peste 35-40 de ani de muncă în producție, sunt nevoiți să trudească în continuare pentru că nu au condiții de pensionare, iar cei peste 3 mii de tinerii din Oltenia, care doresc să se angajeze în companie și care ar mai putea întinerii puțin forța de muncă, nu pot fi angajați!

Vă salut și vă aștept pe toți să ne fiți alături! Și pe cei care nu mai puteți și așteptați pensionarea, și pe cei tineri care așteptați să vă fie recunoscută toată activitatea în condiții speciale (pentru că o să vă prindă bine peste ani), dar și pe cei care v-ați depus dosarele pentru angajare, pentru că numai prin aplicarea legii 197/2021, vi se oferă o șansă de a-i inlocui pe cei pensionați”, conchide Manu Tomescu.