Polițist din cadrul IPJ Gorj, arestat după ce a jefuit o sală de jocuri de noroc

Un polițișt din cadrul IPJ Gorj a fost arestat preventiv, după ce în data de 26 februarie, anul acesta, a jefuit o sală de jocuri de noroc din municipiul Târgu Jiu. 

gratii

Potrivit procurorilor gorjeni, în data de 26 februarie, polițiștii au fost anunțați de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiul Târgu-Jiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 de lei.

Agresorul, după ce a primit banii, i-a cerut gestionarei să îl urmeze către uşa de acces pentru a nu acţiona butonul de panică, folosind în continuare cuţitul pentru a o ameninţa.

În încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămată – lucrător gestionar – a fost înţepată în mână cu cuţitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Tg-Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracţiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet”, arată reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Duminică, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele polițistului.

Cosmin Constantin Coară este agent principal în cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Începând cu data de 6 martie, agentului de poliție i-au fost suspendate raporturile de serviciu cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.