Pasaje subterane în Târgu Jiu

Cele trei pasaje subterane care vor fi amenajate pe Bulevardul Unirii din Târgu Jiu au ajuns în faza de licitație pentru proiectare, potrivit unui anunț făcut, marți, de către primarul municipiului, Marcel Romanescu. 

pasaje tg jiu

Acest obiectiv va fi realizat cu fonduri europene.

Am intrat în faza de licitație pentru proiectarea celor trei pasaje de pe Bulevardul Unirii. Avem finanțarea asigurată din fonduri europene pentru acestea, ca de altfel și pentru proiectarea reabilitării Parcului Central și a Aleii Scaunelor. Suma prevăzută în acest sens este de 2,5 milioane lei, cu precizarea că faza de execuție va fi prioritară în ceea ce privește finanțarea”, a scris edilul pe Facebook.

Cele trei pasaje vor fi amenajate în intersecțiile de la Piata Centrală (3185 mp cu patru căi de acces), Parângul (1110 mp cu trei căi de acces) și din zona Colegiului Național "Tudor Vladimirescu" (1405 mp cu patru căi de acces).

Toate cele trei pasaje vor fi dotate cu scări și lifturi, spații socioculturale (librărie, cafenele), spații comerciale și de presă, iar în centrul fiecărui pasaj va fi construit un luminator, spațiul de sub el fiind destinat evenimentelor culturale sau comerciale, a mai anunțat primarul Romanescu.

Proiectele vor fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie, urmând demersurile necesare pentru faza de execuție.