Reprezentanții DSP Gorj au verificat ATI Cărbunești chiar înainte de incidentul cu stația de oxigen

Reprezentanții DSP Gorj au verificat ATI Cărbunești chiar înainte de incidentul cu stația de oxigen

Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, care are o vechime de 10-12 ani, după cum a declarat chiar directorul unității, Constantin Târziu, a fost verificată, vineri dimineață, și de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. 

carbu

Controlul a avut loc înainte de producerea incidentului, fiind o verificare pe care DSP Gorj o face în fiecare dimineață la secțiile terapie intensivă, sector Covid, din cadrul spitalelor din Târgu Cărbunești și Târgu Jiu.

În fiecare dimineață, o echipă de la DSP Gorj, din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, verifică ATI Covid Târgu Cărbunești și Secția ATI Covid a SJU Târgu Jiu”, au precizat reprezentanții DSP Gorj.

Surse din cadrul anchetei spun că o posibilă problemă la instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești a fost depistată chiar cu ocazia verificărilor efectuate vineri dimineață.

 

Mai mult, și directorul spitalului, Constantin Târziu, a precizat că în timpul verificărilor interne, care se fac din trei în trei ore, s-a depistat la un moment dat o concentație crescută de oxigen.

La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentrație mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcțiune și poate că pacienții nu țin toți măștile la gură și se mai pierde oxigen”, a spus Târziu.

În acest caz, a fost demarată o anchetă, urmând a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.