Paturi în plus și mai mult personal la ATI Covid din cadrul SJU Târgu Jiu

Începând de astăzi, de la ora 14.00, Compartimentul Terapie Intensivă Covid din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, locația de la Pasarelă, funcționează cu un număr total de 16 paturi pentru îngrijirea și tratarea pacienților care sunt în stare gravă sau critică.

terapie intensiva

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, a spus că începând de astăzi a fost suplimentat și personalul medical al acestei secții.

Astfel, 12 asistenți medicali care au încheiat contracte de prestări servicii cu SJU Târgu-Jiu au început activitatea pe compartimentul ATI COVID.

De asemenea, cele șase infirmiere și cele două îngrijitoare de curățenie vor începe activitatea pe această secție la începutul săptămânii viitoare.

Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI-COVID) are autorizație de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

„Instalația electrică din această secție a fost reabilitată integral, s-a montat o centrală de alarmare în caz de incendiu, iar instalația de oxigen a fost înlocuită înlocuită integral și respectă cerințele actuale prevăzute de lege. Investițiile au fost realizate din bugetul propriu al unității medicale”, a explicat Țicleanu.

Înainte de suplimentarea numărului de paturi ATI Covid, erau 12 astfel de locuri în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.