Festival de artă urbană la Târgu Jiu. Tema ediție din acest an

Festival de artă urbană la Târgu Jiu. Tema ediție din acest an

Cea de-a III-a ediție a Festivalului de Artă Urbană Strad’Art va avea loc la Târgu Jiu, în perioada 9-15 august, picturile urmând a fi realizate pe clădiri din zona de Sud a orașului. 

arta urbanna

2021 este anul bicentenarului revoluției condusă de Tudor Vladimirescu, de unde tema festivalului: "REVOLUȚIE".

Ideea de "revoluție" va fi abordată într-un mod unic, de fiecare artist în parte, cu scopul de a stârni evoluția culturală a societății din care facem parte, anunță autoritățile locale.

Bugetul alocat evenimentului este de 100.000 de lei.

Epicentrul zonei de intervenții artistice este Cartierul 9 Mai, unde se propune înzestrarea acestei zone, cu un nucleu de artă urbană, pentru a funcționa ca o nouă zonă culturală a orașului. Picturile murale și spectacolele stradale care vor avea loc în timpul festivalului, au rolul de a avea un impact socio-cultural pozitiv pentru locuitorii acestui cartier. În zonă se vor picta pereții școlilor “Pompiliu Marcea” și “Constantin Brâncuși”,  precum și calcanul unui bloc de locuințe. Alte intervenții artistice vor avea loc pe pereții Colegiului Tehnic “Ion Mincu”,  la Muzeul de Artă, precum și la Colegiul Național Tudor Vladimirescu”, au explicat reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Picturile murale vor fi realizate de Alaniz din Argentina și artiștii români Lost Optics, Mazerschi/Comunitatea 156, Pandele, Pisica Pătrată și Wanda Hutira.

Fiecare zi a festivalului va găzdui diferite expoziții neconvenționale și workshop-uri, în spații precum Muzeul Național “Constatin Brâncuși” și Biblioteca Județeană “Christian Tell”, dar și manifestări artistice create în colaborare cu festivaluri internaționale de artă stradală din Hong Kong și Lima, Peru.

Strad’Art este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, curatoriat de Adrian Oniga.