Își adusese o pușcă din Germania, deși nu avea permis de port armă. Un gorjean s-a ales cu dosar penal

Își adusese o pușcă din Germania, deși nu avea permis de port armă. Un gorjean s-a ales cu dosar penal

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Runcu, județul Gorj, s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii au descoperit că acesta adusese din Germania o armă, deși nu era autorizat să dețină astfel de obiecte. 

arma

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au desfășurat, sâmbătă, o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor pe linie de arme.

În acest context, a fost identificat în flagrant un bărbat, de 43 de ani, din comuna Runcu, care deținea, fără drept, în imobilul proprietate personală din municipiul Târgu Jiu, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării, calibru 5,5 mm cu lunetă, 201 diablouri 5,5 mm și cinci butelii CO2.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul ca bărbatul a procurat arma neletală din orașul Munchen, Germania, și a introdus-o în România la data de 18.03.2021, cu autocamionul cu care se afla în cursă. Persoana în cauză nu este autorizată pentru a deține, purta și folosi arme și muniții. Arma neletală împreună cu cele 201 diablouri și 5 capsule cu CO2 au fost ridicate de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată.