Sistemul de iluminat public din Târgu Jiu, modernizat

Sistemul de iluminat public din Târgu Jiu, modernizat

Iluminatul public în municipiul Târgu Jiu va fi modernizat, primarul Marcel Romanescu anunțând luni că au fost demarate lucrările prevăzute în acest proiect în valoare de 5 milioane de euro. 

iluminat targu jiu

Investiția va fi una de amploare, finanțarea fiind cu fonduri europene.

Au început lucrările pentru unul dintre cele mai ample proiecte pe fonduri europene de la Târgu Jiu: modernizarea iluminatului public. În acest moment se intervine dinspre Bârsești către centrul municipiului. 5 milioane de euro ajung în orașul nostru doar pentru acest proiect care, pe lângă modernizarea propriu-zisă, înseamnă o scădere a costurilor pe noua rețea cu peste 40%, ceea ce reprezintă o economie substanțială la bugetul local”, a scris edilul pe Facebook.

Se prevede, printre multe altele, instalarea a 27 de kilometri de rețea electrică, 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 de corpuri de iluminat.

Mai mult decât atât, acest proiect înseamnă o bază pentru alte proiecte europene pentru care avem finanțarea deja asigurată: INFOTRAFIC și modernizarea transportului în comun. Sunt proiecte ample, de durată și vitale pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu”, a mai scris Romanescu.