Câini eutanasiați ilegal la padocul din Motru. Dosar penal

Un dosar penal a fost întocmit de către polițiștii gorjeni, în urma unui control făcut la padocul din Motru, acolo unde existau suspiciuni că mai mulți câini au fost eutanasiați. 

padoc motru

Polițiștii gorjeni au făcut verificări în acest caz după ce Asociația pentru Protecția Animalelor „Pro Animals” a făcut sesizări.

La data de 2 iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj au efectuat o acțiune de control la adăpostul de câini fără stăpân situat pe raza municipiului Motru, ca urmare a apariției în spațiul public a unor sesizări cu privire la eutanasierea ilegală a unui număr de 10 câini aflați în adăpost. În urma controlului efectuat în colaborare cu DSVSA Gorj, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept și uciderea câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute, conform art. 6, alin. 2, din O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân” au precizat reprezentanții Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.