Turnee de poveste, din iunie până în septembrie, în Parcul Coloanei Infinitului

Turnee de poveste, din iunie până în septembrie, în Parcul Coloanei Infinitului

Mari evenimente muzicale naţionale se opresc pentru o seară la Târgu Jiu, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături pentru a trăi emoţia artistică, anunță reprezentanții Primăriei Târgu Jiu. 

pian calator

Pianul călător, Orchestra Metropolitană Bucureşti, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor sunt cele cinci evenimente care vor avea loc la Târgu Jiu.

De-a lungul edițiilor anterioare, toate aceste evenimente reunite sub genericul Turnee de poveste s-au dovedit autentice povești de succes de anvergură naţională şi chiar internaţională. Drumul nu a fost ușor, efortul însă a meritat din plin, pentru că pestetot sălile sau spaţiile în aer liber au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatoriveniți la concerte. Pentru prima oară ele ajung la Târgu Jiu în cadrul simbolic al trilogiei ansamblului monumental creat de Constantin Brâncuşi, compus din Coloana Infinitului , Poarta sărutului şi Masa tăcerii, mai exact în Parcul Coloanei fără Sfârşit”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Primul concert din seria „Turnee de poveste în Parcul Coloanei fără Sfârşit” va avea loc în seara de 5 iunie, de la ora 20.00 şi va fi recitalul Pianul Călător - Encore, susţinut de pianistul Horia Mihail.

Turneul Pianul călător din acest an este al 11-lea din serie, iar recitalul de la Târgu Jiu va cuprinde un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum. Publicul care revine cu entuziasm pentru a asculta muzică pe viu în sălile de concert sau în aer liber, va avea şansa ca, în premieră, anul acesta, să poată urmări după recital şi proiecţia filmului documentar Pianul călător - 10 ani, care spune povestea primului deceniu al acestui proiect, o idee cu un destin şi un traseu cu totul inedit, ce a cuprins aproape 200 de concerte şi recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în zeci de oraşe ale ţării şi chiar peste graniţe. Pianul călător – 10 ani este un documentar ce adună mărturii încă de laprima ediție, un documentar ce va rămâne ca mărturie a unui efort de a aduce comunitățilemai puțin dezvoltate din punct de vedere cultural și al infrastructurii culturale la nivelulcelor dezvoltate”, mai spun reprezentanții primăriei.

Participarea la aceste evenimente se va face conform condițiilor prevăzute de legislație la data desfășurării concertelor.

Pentru spectacolul de sâmbătă, 05 iunie 2021, accesul este permis doar persoanelor vaccinate sau care au efectuat un test PCR sau rapid (valabile 72, respectiv 24 de ore), sau care dețin un certificat medical care să ateste faptul că au fost infectate cu virusul Covid-19 și s-au vindecat. Minorii cu vârsta peste 5 ani pot participa doar cu condiția să poarte mască de protecție.

Programul evenimentelor ce vor avea loc în perioada iunie-septembrie este următorul:

5 iunie – Pianul călător

26 iunie – Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor Daniel Jinga

2 iulie – Vioara lui Enescu

20 august – Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia

28 septembrie – Duelul viorilor