Dosar penal după ce doi gorjeni au blocat un drum comunal. MOTIVUL

Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Gorj după ce doi bărbaţi din comuna Bărbăteşti au blocat un drum comunal, pentru a împiedica trecerea pădurarului din zonă.

masina politiei

Potrivit poliţiştilor, un tânăr de 25 de ani și un bărbat de 66 de ani, ambii din comuna Bărbătești, ar fi blocat cu intenție DC Petrești, care face accesul către fondul forestier național, amplasând o căruță în mijlocul drumului, în scopul împiedicării trecerii unui tânăr în vârstă de 26, din orașul Târgu Cărbunești, având calitatea de pădurar, fiind necesară intervenția organelor de poliție pentru a elibera drumul.

Cei doi au fost amendaţi, iar poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului de 66 de ani, conform Legii 61/1991, cu amendă de 1.100 lei, pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare, conform Legii 55/2020 cu amendă de 500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție și conform Legii 171/2010 cu amendă 3.000 lei, precum și măsura confiscării a 0,28 mc de material lemnos esență salcâm, care era depozitat în fața locuinței sale și pentru care nu a prezentat documente de proveniență. Totodată, tânărul de 25 de ani a fost sancționat conform Legii 61/1991 cu amendă 500 lei și conform Legii 55/2020 cu amendă 500 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.