Executor judecătoresc din Târgu Jiu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciu adus Complexului Energetic Oltenia

Un executor judecătoresc din municipiul Târgu Jiu a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova, fiind acuzat că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproximativ 1,5 milioane de lei. 

dna

Potrivit procurorilor DNA, Nicolae Gagiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată și spălare de bani.

Procurorii notează în rechizitoriu că „în perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în valoare de 1.485.325 lei lei concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în același cuantum”.

Concret, mai spun procurorii, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

Totodată, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate.

O parte din bani dobândiți în modalitatea de mai sus ar fi fost folosiți de inculpatul Gagiu Nicolae la cumpărarea unui imobil, iar ulterior, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor folosiți pentru achiziția respectivă, l-ar fi donat unei rude.

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce aparțin inculpatului și unei alte persoane”, se mai arată în rechizitoriu.