Proiect de 5 milioane de euro pentru refacerea centrului pietonal din Târgu Jiu

Proiect de 5 milioane de euro pentru refacerea centrului pietonal din Târgu Jiu

Indicatorii tehnici pentru proiectul privind refacerea centrului pietonal din Târgu Jiu au fost aprobaţi, luni, în cadrul unei şedinţe de îndată, valoarea totală a proiectului fiind de 5 milioane de euro. 

centrul targu jiu

Potrivit primarului Marcel Romanescu se va reveni la granit, se vor reface spaţiile verzi, fântâna arteziană va fi modificată şi se vor înlocui stâlpii de iluminat stradal.

"Am convocat în această seară(luni seara n.r.) o ședință de îndată a Consiliului Local Târgu Jiu pentru a aproba de urgență indicatorii tehnici pentru proiectul depus la CNI în vederea refacerii centrului pietonal. Este un proiect amplu, în valoare de 5 milioane de euro și care va schimba complet înfățișarea celei mai importante zone a orașului. De altfel, îndreptăm o greșeală care ne-a costat foarte scump. Atunci când s-a decis renunțarea la granit și înlocuirea cu acel beton amprentat, municipiul a fost condamnat la niște costuri uriașe cu întreținerea, dar și la amenajarea unui kitsch pe bani foarte mulți.

Se revine la granit, se refac spațiile verzi, se reface finisajul fântânilor arteziene pentru a fi în concordanță cu aspectul centrului și se înlocuiesc stâlpii de iluminat stradal. Aspectul centrului se armonizează cu proiectul propus pentru Calea Eroilor", a scris Marcel Romanescu pe Facebook.

Proiectul a fost aprobat în luna februarie, prin ordin de ministru, iar acum este în faza de avizare, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.