Carieră CEO extinsă până în grădinile oamenilor. Localnicii dintr-un sat din Gorj, disperați

Carieră CEO extinsă până în grădinile oamenilor. Localnicii dintr-un sat din Gorj, disperați

Localnicii din satul Runcurel, comuna Mătăsari din județul Gorj, sunt nemulțumiți de faptul că reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au extins cariera până în apropierea locuințelor fără a găsi soluții pentru despăgubiri. 

Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, s-a înâlnit marți cu localnicii, urmând să transmită celor din conducerea CEO nemulțumirile acestora.

„A avut loc în satul Runcurel, din comuna Mătăsari, o întâlnire cu localnicii, care au depus numeroase sesizări cu privire la modul în care sunt afectați ca urmare a extinderii lucrărilor de exploatare a cărbunelui. În această zonă, cariera a ajuns foarte aproape de locuințele oamenilor, iar starea de nemulțumire a cetățenilor este mare, deoarece, până acum, nu s-a găsit o soluție pentru despăgubirea lor”, a scris Morega pe pagina de Facebook.

Localnicii s-au plâns și de faptul drumul care face legătura cu cimitirul satului ar putea să fie afectat de lucrările miniere, astfel încât vor fi nevoiți să ocolească o distanță mare pentru a putea ajunge la mormintele membrilor familiei sau atunci când are loc un deces.

„Voi transmite nemulțumirile oamenilor conducerii Complexului Energetic Oltenia, pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii situației”, a concluzionat prefectul județului Gorj.