Mișcare pentru sănătate la vârsta a treia

Mișcare pentru sănătate la vârsta a treia

În comuna gorjeană Peştişani continuă seria activităților recreative (mişcare şi educaţie fizică pentru cetăţenii de vârsta a treia).

misc

Au fost prezentate beneficiile mişcării fizice, a necesităţii efectuării unor mişcări corecte, care să permită o mobilitate adecvată şi o deplasare fără evenimente neplăcute.

În funcţie de efortul depus, de implicare şi de perseverenţă, exerciţiile fizice pot aduce numeroase beneficii. Conform unor studii, cele mai multe beneficii le sunt aduse, persoanelor în vârstă, de exerciţiile aerobice şi cele cardiovasculare. Indiferent de vârstă, sexul sau nivelul condiţiei fizice, chiar şi pentru cei imobilizaţi într-un scaun cu rotile, cei care folosesc cârje ortopedice sau cadre de mers, cu toţii au posibilitatea de a arăta bine, de a trăi mai sănătos, de a zâmbi mai mult şi de a fi mai tonici.                            

Beneficiile exerciţiilor fizice la vârsta a treia sunt de natură fiziologică, psihologică şi socială. A-i încuraja şi stimula pe vârstnici să practice regulat exerciţii fizice constituie o provocare din partea apropiaţilor şi a medicilor de specialitate, iar efectele pozitive nu se vor lăsa aşteptate.