Primul troleibuz livrat de Solaris va ajunge în Târgu Jiu în această toamnă

În luna septembrie a acestui an va sosi, la Târgu Jiu, primul troleibuz livrat de firma Solaris, a anunțat, joi, edilul municipiului, Marcel Romanescu.

troleibuz

Acesta a mai spus că până la sfârșitul anului toate cele 11 mijloace de transport în comun din prima tranșă vor ajunge în oraș.

Am primit astăzi planul de livrare propus de SOLARIS, societate ce ne-a făcut o surpriză plăcută. Urmează încă 9 troleibuze prevăzute de proiectul cu finanțare europeană în valoare de aproape 12 milioane de euro. Alte 15 troleibuze sunt prevăzute în al doilea proiect european pentru care am primit finanțare, în valoare de 24 de milioane de euro. Acesta vizează modernizarea sistemului public de transport și prevede, pe lângă achiziționarea celor 15 mijloace de transport în comun: 13,62 km rețea de contact (cale dublă) modernizată, 2,7 km rețea incintă (cale simplă) modernizată, 0,36 km rețea nouă (cale dublă), autobază modernizată, stații de așteptare modernizate, sistem de e-ticketing (pentru 15 vehicule, 40 stații, 40 puncte reîncărcare)”, anunță Romanescu într-o postare pe Facebook.