USR a depus un proiect pentru alegerea primarilor în două tururi

USR a depus un proiect pentru alegerea primarilor în două tururi

Aleșii USR au depus la Senat un proiect legislativ care prevede revenirea la alegerile în două tururi pentru primari, a anunțat, miercuri, deputatul USR Tudor Benga.

camera deputatilor 01

În Parlament mai există deja două astfel de propuneri legislative, inițiate de PNL și PMP.

„Am depus la Senat un proiect de lege vizând revenirea la alegerile în două tururi pentru primari. Este un proiect despre care am mai vorbit de-a lungul timpului. Acest subiect a fost în centrul agendei de reformă electorală al USR, însă dat fiind că există o serie de proiecte deja începute legislativ, a fost politica noastră ca organizație să sprijinim proiectele existente, atât cea a PNL cât și cea a PMP, care sunt în procedură legislativă. Am colaborat cu ei și am susținut proiectele. Inițial nu am considerat că este nevoie să depunem încă un proiect vizând această tematică, însă ambele proiectele sunt blocate la Camera Deputaților și PSD încearcă să blocheze un nou vot pe acest subiect. Așadar am considerat că este nevoie să introducem un nou proiect de lege astfel încât el să se ducă la Senat, l-am introdus în procedură normal”, a declarat Tudor Benga, în Parlament.

El a precizat că în 45 de zile proiectul legislativ ar trebui să primească un vot în plenul Senatului.

„ În 45 de zile el ar trebui să aibă un vot la Senat. Logica este următoarea: cel mai probabil, dacă lumea va merge la vot, după alegerile din 26 mai vor exista modificări de configurație, de poziționări, vom avea o forografie la zi a situației politice din România și regimul de jupân al lui Liviu Dragnea va lua sfârșit. Alegerea primarilor în două tururi e importantă pentru a debloca România”, a adăugat deputatul USR.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

sursa: Mediafax