S-au lansat 123 de rachete antigrindină

S-au lansat 123 de rachete antigrindină

Ca urmare a instabilității atmosferice severe din 3 mai, în zonele arondate unităților de combatere a căderilor de grindină Moldova 1 Iași și Moldova 2 Vrancea, din punctele de lansare din cadrul sistemului național antigrindină au fost lansate 123 de rachete antigrindină.

racheta antigrindina XL

La Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iași au fost lansate 84 rachete antigrindină (RAG), în intervalul orar 15.39-18.24, din puncte de lansare Valea Racului, Ruginoasa, Hodora, Coarnele Caprei și Sarca. În urma lansărilor au fost combătute două celule convective, din care o celulă convectivă a ajuns la parametrii de supercelulă, informează MInisterul Agriculturii, într-un comunicat.
Grupul de Combatere Huși, cu punctele de lansare Codăești, Solești și Bunești Averești a combătut o celulă convectivă ce a ajuns la parametrii de supercelulă.
Formațiunile noroase convective s-au manifestat și în zona de sud a Moldovei, astfel că, în intervalul 17.15.-19.40 punctele de lansare: Varnița, Panciu, Bolotesti, Bizighesti si Poiana (din cadrul Unitătii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea) au utilizat alte 39 de rachete antigrindina RAG pentru combaterea căderilor de grindină de pe raza de protectie a punctelor de lansare.
Mentionăm că, până în acest moment din informațiile disponibile, nu au fost raportate căderi de grindina pe teritoriul protejat, arată ministerul.