Salariul minim garantat în plată va fi de 2.300 lei

Ministrul Muncii şi Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că guvernul a aprobat salariul minim garantat, pentru 2021, în cuantum de 2.300 lei.

poate

Raluca Turcan: „Hotărârea care stabileşte nivelul salariului minim garantat în plată, pentru 2021, la 2.300 lei, a fost aprobată, astăzi, în ședința de Guvern. Față de anul trecut, creșterea este de 3,1% (de la 2.230 lei), adică de 70 de lei, în sumă brută. Am ajuns la această decizie în încercarea de a găsi o cale de mijloc, realistă și corectă, între punctele de vedere divergente ale patronatelor şi sindicatelor. Astfel, în cursul consultărilor, patronatele solicitaseră înghețarea salariului minim, în 2021, iar sindicatele propuseseră o creștere până la 2.400 lei.                          

Ne propunem ca, pe parcursul acestui an, să definitivăm un cadru legislativ stabil şi predictibil pentru stabilirea salariului minim. Am avut deja o primă serie de discuții, pe acest subiect, cu partenerii sociali, iar obiectivul nostru comun rămâne acela de a încheia un acord, până la jumătatea acestui an, pentru a definitiva formula de creștere a salariului minim pentru o perioadă de cel puțin patru ani”.