„Într-o țară normală, oamenii nu-și cerșesc sănătatea pe holurile spitalelor”

Cazul, intens mediatizat, al bătrânului bolnav, ignorat pe holul spitalului din Corabia, a determinat luări de poziţie vehemente.

batran

Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Dumitru Voiculescu, este unul dintre oamenii politici care au reacţionat la acest comportament scandalos al cadrelor medicale de la spitalul din Corabia, judeţul Olt.  

Liviu Dumitru Voiculescu: „Cazul bătrânului care cerșea atenția cadrelor medicale în spitalul din Corabia a șocat nu doar o comunitate, ci chiar o țară întreagă.

Este inuman și inadmisibil ca durerea și suferința unui om, târâte pe holurile unui spital, să fie ignorate de însăși acei care ar fi trebuit să le aline și să le îngrijească.

Într-o țară normală, oamenii nu-și cerșesc sănătatea pe holurile spitalelor, în fața celor care sunt plătiți să-i îngrijească.

Într-o țară normală, cei care se fac vinovați de aceste fapte, răspund pentru ele.

În ceea ce privește cazul de la Spitalul Corabia, s-au efectuat deja verificări, controale și anchete și au fost aplicate primele sancțiuni contravenționale medicului și asistentului de gardă, urmând ca acest caz să fie dus, pentru analiză, și în comisia de etică.

Este revoltător cum s-a putut întâmpla acest lucru într-un domeniu atât de sensibil ca sistemul medical și într-o țară în care sistemul medical a devenit, pentru actuala guvernare, una dintre cele mai importante preocupări!

Însă, eu susțin că acest caz nu ne reprezintă.

Nici pe noi, ca români, nici pe cei care și-au făcut o carieră din a ajuta, a arăta empatie, grijă și preocupare.

Cazul acesta este un caz răzleț, care, deși dezonorează halatele albe, rămâne doar o pată, pe care profesionalismul și competența celor care luptă permanent pentru sănătatea noastră, o pot spăla”.