Bilanțul minivacanței: Amenzi de 14 milioane lei, 7.400 de vitezomani

Bilanțul minivacanței: Amenzi de 14 milioane lei, 7.400 de vitezomani

În minivacanța de Paște și 1 Mai, pompierii au intervenit la 8.000 de solicitări, polițiștii au fost sesizați cu privire la 4.500 de infracțiuni, fiind aplicate amenzi în valoare de 14 milioane de lei. Totodată, 7.400 de șoferi au depășit viteza legală și 229 au condus după ce au consumat alcool.

rutiera semafoare

Peste 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanța de Paşte şi 1 Mai., iar în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, arată MAI, printr-un comunicat de presă.

„În această perioadă pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitări, majoritatea (aproape 6.600) pentru situații în care a fost necesară acordarea de asistență medicală de urgență. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spații deschise (incendii de vegetație) și coșuri de fum necurățate sau defecte. Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane”, informează MAI.

Potrivit sursei citate, în minivacanță, au fost sesizate aproape 4.500 de infracțiuni, iar pentru cele aproape 44.000 de contravenții sesizate în această perioadă au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 14.000.000 de lei.

Reprezentanții ministerului mai spun că numărul accidentelor rutiere a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Pentru încălcarea legislației rutiere au fost aplicate peste 20.000 de sancțiuni, dintre care aproximativ 7400 pentru depășirea limitei legale de viteză și 229 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Aceste măsuri au dus la reducerea semnificativă a accidentelor rutiere. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate cu 24% mai puține accidente, iar scăderea față de anul 2016 este de aproape 40%”, mai arată MAI.

În această perioadă, peste 880.000 de persoane au intrat în România, iar aproape un milion au ieșit din țară, mai spune sursa citată.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte la nivelul a 5 județe (Arad, Caraș-Severin, Constanța, Hunedoara, Timiș) și în municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din case precum și pentru degajarea copacilor și elementelor de construcție. Au fost avariate 4 autovehicule și 4 acoperișuri de imobile. De asemenea, a fost afectate 1 drum național și 5 drumuri județene”, mai arată reprezentanții ministerului.

 

sursa: Mediafax