Poliția veghează de Florii

Peste 10.000 de polițiști vor fi prezenți în stradă, zilnic, în acest weekend, de Florii și Paștele catolic, și vor acționa cu aproape 3.500 de autospeciale, anunță Poliția Română.

RS423 IMG 0671 patrula politist jandarm eso

Aproximativ 3.750 de patrule de ordine publică urmează să acționeze în special în proximitatea lăcașurilor de cult, în stațiunile turistice și în zonele de agrement, în timp ce peste 1.260 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către stațiunile turistice. Aceștia vor acționa cu peste 300 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generație, respectiv dispozitivele True Cam.

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În această perioadă, sunt preconizate a se desfășura 47 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare, în 22 de judeţe şi în Capitală. La acestea se estimează participarea a peste 74.000 de persoane.

Ultimele știri