Industria HoReCa, în prăpastie. “La desert servim faliment!” 

În România, în ramura HoReCa activează în jur de 40.000 de societăți comerciale. 
După primul val de restricții, circa 30% dintre locații s-au închis definitiv. 

restaurant horeca

Antreprenorii spun că au respectat toate regulile impuse, prin urmare, dacă business-urile lor vor fi din nou închise, aceştia au în plan acţionarea în judecată a statului. 
"Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți!”, transmit cei de la HoReCa.
Reprezentații acestui sector resimt deja efectele negative ce au produs un declin financiar imens. Din dorința de revenire la normalitate, aceștia doresc ca limita de 1,5 sau 3 la mie să nu se aplice la restaurante și cafenele, la fel cum nu se aplică și în alte sectoare din industrie. 
În Timișoara și București au avut loc proteste la care au participat persoanele ce au suferit în urma deciziei luate de Guvernul României în ceea ce privește limitarea sau chiar închiderea spațiilor publice. Respectivii au scos la vedere pancarte pe care erau transmise urmatoarele mesaje: “Suntem 400.000. Contează?” sau “La desert servim faliment!”
“Industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro. Până la sfârșutul acestui an, vor fi concediați circa 100.000 de angajați.”, declară Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România. 
Președintele HORA, Daniel Mischie susține: “Credem că este o problemă foarte serioasă, nu numai pentru antreprenori și angajați, ci și pentru furnizorii lor de materie primă. Un motor oprit este foarte greu de repornit!”.