O nouă amânare în dosarul Dragnea

O nouă amânare în dosarul Dragnea

Pe 21 iunie 2018, Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

dragnea 

Din octombrie 2018, dosarul a intrat în faza de apel, fiind apoi amânat pe parcursul a cinci termene de judecată. Termenul de luni ar putea fi ultimul, după care instanța să rămână în pronunțare și să dea sentința într-o săptămână sau două.

Strategia avocaților - vor cere un nou termen, până la decizia din 19 aprilie a Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători. „Este normal să se aștepte o soluție de la Curtea Constituțională pentru a avea toate datele problemei”, a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, Toni Neacșu, unul dintre avocații din dosar, care a argumentat că, în caz contrar, „decizia CCR nu va mai putea influența în niciun fel decizia” pronunțată de judecători. 

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a cerut recuzarea judecătoarei Simona Encescu, invocând că există materiale în presă din care rezultă că soțul Simonei Enceanu ar fi susținător PSD. "Am găsit un material. Soția îl judecă pe Liviu Dragnea, soțul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparțialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea.

Declarația lui Liviu Dragnea în fața judecătorilor

"Sunt total nevinovat, nu am avut cunoștință de faptul că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu - n.r.) și doamna Stoica Adriana Stoica n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus niciodată.

De asemenea, nu am cerut nimănui și nu făcut presiuni pentru a le menține pe cele două în funcții. Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că eu aș fi omis anumite atribuții. DGASPC Teleorman nu se afla în subordinea mea, ci în subordinea Consiliului Județean Teleorman, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare le avea colegiul director. 

Nu a fost necesar să emit eu, ca președinte de CJ, vreo dispoziție. Niciun președinte de CJ nu mergea să controleze instituțiile din subordinea CJ. Atribuțiile și obligația de a sancționa un funcționar o avea conducerea executivă a Direcției. 

Declar că nu am avut niciun fel de discuție pe această temă cu cele două, în sensul ca eu să le spun să se angajeze la DGASPC și să nu meargă la serviciu, iar în fapt să lucreze la organizația PSD. 

Nici nu am cerut cuiva să le angajeze. Nu am avut niciun fel de discuție cu Floarea Alesu (directoarea DGASPC Teleorman) despre situația celor două angajate sau despre situația altor angajați de la direcție. Floarea Alesu nu a venit la mine să discute situația celor două angajate."

El a recunoscut că le cunoaște pe Botorogeanu și Stoica.

Întrebat de procuroarea DNA, Dragnea spune că nu știe din cine era format consiliul director al DGASPC: "Nu știu, scrie în lege". Procuroarea DNA spune că în consiliul director al DGASPC erau numiți 3 consilieri de la Consiliul Județean Teleorman, instituție pe care o conducea. Dragnea răspunde "Nu știu, doamnă, nu am încredere în DNA".

Dragnea susține că la DGASPC Teleorman nu se făceau numiri politice în funcții de conducere, ci se dădea concurs la București, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. 

Completul a hotărât admiterea cererilor de amânare formulate de toți inculpații prin apărători, pentru ca aceștia sa își pregătească apărarea . Termenul de judecată acordat este 20 mai, ora 11.