Vela: Se suspendă târgurile de mașini. Toate persoanele care vin din zone cu infectări-în izolare

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică, măsurile care urmează instaurării stării de urgență: toate persoanele asimptomatice care revin în România din țări cu cel puțin 500 de cazuri confirmate intră în izolare. Se suspendă și târgurile de mașini.

marcel vela

Vela a explicat, într-o declarație de presă, ce înseamnă starea de urgență, spunând că este o măsură pe care multe țări europene afectate de coronavirus au luat-o deja în interesul oamenilor.

„Știu că presupune schimbarea modului de viață. Trebuie să conștientizăm că este spre binele nostru, al tuturor”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, starea de urgență permite autorităților să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea răspândirii coronavirusului.

În acest context, Vela a spus că una dintre măsuri presupune ca toate persoanele asimptomatice care intră în România din țări cu cel puțin 500 de cazuri confirmate merg în izolare.

De asemenea, inspectoratele teritoriale de muncă vor verifica dacă este respectată măsura decalării programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare pe timpul deplasării la serviciu.

Totodată, se suspendă până în 31 organizarea târgurilor de mașini.

„Dvs. puteți sprijini efortul nostru rămânând acasă. (...) Suntem o națiune puternică, haideți să arătăm împreună acest lucru”, a afirmat Vela.

(sursa: Mediafax)