Marcel Vela: Infracționalitatea a crescut cu 4% în 2019 față de anul precedent

Ministrul interimar al Internelor, Marcel Vela, a anunţat, marți când a prezentat bilanțul MAI pe 2019, că fenomenul infracţionalităţii a crescut anul trecut cu peste 4% în mai mult de jumătate din judeţe.

marcel vela

Marcel Vela a anunţat că 2019 am avut mai multe infracţiuni faţă de 2018. În 27 de judeţe, inclusiv în Bucureşti, numărul ilegalităților a crescut cu peste 4%.

„Pentru că infracționalitatea, grupurile interlope organizate se dezvoltă, importăm criminalitate din Europa, sunt foarte dotaţi tehnic, de la maşini, aparate de interceptare, de comunicaţii şi noi trebuie să-i prindem cu dotări care au rămas în urmă”, a declarat Marcel Vela la bilanțul activității MAI pe 2019.

Ministrul de Interne a vorbit și de criza de personal din instituțiile subordonate MAI.

Anul trecut, deficitul a ajuns la 13%, iar ministrul spune că această problemă ar putea fi soluționată prin scoaterea pe teren a agenților din birou.

„Noi ne confruntăm aici cu un sistem în care pe pile şi pe relaţii oamenii şi-au căutat locuri călduţe, fie prin detaşări la alte ministere, la Senat, la parlament, la RAPPS, să stea bine să fie ofiţeri, să iasă la pensie la 40 si ceva de ani, să primească grade la fiecare aniversare a poliţiei. I-am adus 1.200 de oameni înapoi, în minister”, a mai spus Vela.

(sursa: Mediafax)