Muzeului Național „Brătianu“, înființat de liberali la Vila Florica de la Ștefănești - Argeș

Ministerul Culturii a achiziționat Vila Florica de la Ștefănești - Argeș de la moștenitorii familiei Brătianu iar Guvernul Orban a adoptat Legea pentru înființarea Muzeului Național „Brătianu“.

Vila Florica Stefanesti Bratianu Bratescu Ministerul Culturii

Ludovic Orban a solicitat Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, în cadrul ședinței de Guvern din 30 decembrie 2019, să finalizeze până în 24 mai 2020 demersurile pentru transformarea Casei Florica în Muzeul „Brătianu“, menţionând că fondurile necesare vor fi asigurate cu prioritate.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii, Liviu Brătescu, a făcut câteva declarații după vizita efectuată la Vila Florica în perspectiva organizării muzeului: „Înființarea Muzeului Național „Brătianu“ în spațiul Vilei Florica de la Ștefănești reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu de secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și, în același timp, o mare onoare pe care o am în calitate de istoric (și istoric al liberalismului românesc în mod particular) de a putea ajuta la îndeplinirea urgentă a acestui obiectiv.

Vila Florica Stefanesti Bratianu Bratescu Ministerul Culturii 1

Joi, 9 ianuarie, am avut prima vizită oficială de lucru la Vila Florica, alături de managerii și specialiștii din cadrul Ministerului Culturii. A fost o ipostază inedită pentru mine, deoarece de-a lungul anilor am participat în calitatea mea de cercetător în istorie al Institutului „A.D. Xenopol“ al Academiei Române la numeroase activități științifice.“