Guvernul Orban a primit votul de învestitură al Parlamentului

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru” a anunțat Marilen Pirtea, la ieșirea din Birourile permanente reunite. Depunerea jurământului Guvernului Orban va avea loc la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

orban guvern

Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

Noul Guvern a fost validat cu 240 de voturi „pentru” din partea deputaților și senatorilor. Votul a fost unul secret, cu bile.

„Reluăm lucrările pentru că s-a finalizat numărătoarea. Doamne și domnilor senatori și deputați am purtat noroc domnului Ludovic Orban”, a anunțat de la tribuna Parlamentului, Alina Gorghiu, care a prezidat ședința plenului reunit.

Anunțul oficial a fost făcut în plen de senatorul USR Silvia Dinică.

„Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați și senatori, prin vot secret cu bile, au constatat: numărul total 465, numărul celor prezenți 240, numărul total de voturi exprimare 240. Numărul de voturi anulate niciunul. Numărul total de voturi exprimate 240, din care numărul total de voturi pentru acordarea încrederii Guvernului, 240”, a explicat Dinică.

„Ca urmare a faptului că din totalul de 465 de deputați și senatori au fost 240 de voturi „pentru” se constată că este întrunită majoritatea pentru acordarea votului de încredere Guvernului, listei miniștrilor și programului de guvernare”, a completat senatorul USR.

Ludovic Orban a luat cuvântul de la tribuna plenului reunit și a spus scurt: „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi”.

Săptămâna trecută au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Liderul PNL Ludovic Orban nu a venit însă cu alte propuneri pentru cele trei portofolii, precizând că votul în comisii a fost unul politic.

X

Right Click

No right click